Blog Shqip

Home / Blog Shqip (Page 4)

Eksperienca ime gjatë monitorimit të seancave gjyqësore ka qenë jashtzakonisht e mirë. Jam munduar të përkushtohem dhe të marr njohuri nga të gjitha monitorimet. Dua të ju falenderoj për mundësinë dhe jam shumë mirënjohëse që me ndihmën e tuaj kam realizuar një nga ëndrrat e mija dhe të Babit tim. YIHR KS është një motiv për të rinjët të cilët duhet të besojnë në vete dhe duhet të punojnë fortë për t'i realizuar qëllimet e tyre. Shpresoj se në të ardhmen...

Përshendetje,  Po e ndaj me ju storien time se si arrita të krijoj një jetë stabile duke anuluar udhtimin jashtë vendit. Si çdo individ i papunësuar në Kosovë , njejtë ishte edhe prindi im i cili në vete mbante një mal diplomash të përfunduara si dhe përvojë shumë vjeçare si profesor, por fatkeqsisht u detyrua të emigronte për kushte më të mira. Unë gjithashtu synoja të ndiqja hapat e babait tim edhe pse të dy nuk donim ta linim atdheun, i...

Mund të them se eksperienca ime si monitoruese e seancave gjyqësore ka qenë e këndshme dhe përveç se më ka ofruar shumë njohuri, kam fituar edhe përvojë e cila pa dyshim do të më shërbej për të krijuar një të ardhme më të suksesshme gjatë viteve në vijim. Si një studente e drejtësisë jam mësuar me shumë literaturë, e qe shpesh herë di të jetë edhe pak monotone apo siç disa i thonë “e thatë”. Duke marrë po ashtu, parasysh se...

Procesi i monitorimit të seancave është një punë që kërkon mjaft përgjegjësi dhe përkushtim, e gjithashtu përbën një eksperiencë që zgjeron njohuritë në aspektin praktik të së drejtës. Për jurist, e sidomos për student që janë në rrugën e formësimit të profesionit të juristit, është një praktikë e mrekullueshme të qenurit pjesë e projektit për monitorimin e seancave gjyqësore. Kjo punë, jo vetëm që na jep një formësim të njohjes së funksionimit të procedurës gjyqësore, por edhe është një eksperiencë, që...

Nga ky program kam përfituar eksperiencë të jashtzakonshme lidhur me punën e gjykatave. Në fillim të programit kemi mbajtur tajnimin për të drejtën e qasjes në dokumentet zyrtare ku kemi mësuar për ligjin për qasje në dokumente publike dhe si ta bëjmë kërkesën për të qasur në këto dokumente. Nga ky trajnim kemi përfituar shumë sepse jemi angazhuar bashkë me kolegët dhe i kemi parashtruar kërkesat për qasjen e dokumenteve në shumë institucione dhe me këtë e kemi promovuar edhe...

Monitorimi i seancave gjyqësore në kuadër të projektit të YIHR KS ka qenë eksperiencë e jashtzakonshme për mua si studente në fakultetin juridik, pasi që gjatë monitorimit të seancave kam pasur mundësinë që nga afër dhe me vigjilencë të shoh se si zhvillohet procedura penale dhe cili është roli i palëve në këtë procedurë. Pasi që në fakultetet juridike e mësojmë vetëm anën teorike, monitorimi i seancave gjyqësore me ka ndihmuar në aspektin praktik, sepse tani njohuritë e marra në ligjerata...

Përmes këtij aktiviteti kam përfituar njohuri të konsidershume të cilat ndërlidhen dhe njëkohësisht më shërbejnë për të ardhmen ku mund të kontribuojë në sa ma shumë vlera që mundem. Seancat në të cilat marrim pjesë janë probleme të cilat  janë të identifikuara nga gjyqësori , nga zbatuesit e ligjit si lëndë me prioritet të lartë. Poashtu përmes këtij aktiviteti na mundësohet se ne si të rinjë të gjitha njohuritë të cilat i kemi marë nga studimet t’i aplikojmë në mënyrë praktike. Gjatë...

Monitorimi i seancave gjyqësore ka qenë një ndër eksperiencat më të veçanta që kam provuar gjatë studimeve. Gjatë kësaj kohe jam njohur me sistemin e drejtësisë në mënyrë të drejtpërdrejtë, dhe i kam harmonizuar njohuritë e fituara gjatë studimeve me ato praktike. Të them të drejtën kam qenë skeptik në aspektin e mbarëvajtjes së seancave duke filluar prej asaj se do ta kem të vështirë që të futem në sallë për të monitoruar seancat pastaj dyshimeve të mija rreth stafit në...

Gjatë pjesëmarrjes në programin e monitorimit të seancave gjyqësore të mundësuara nga YIHR KS, kam kaluar një eksperiencë shumë të mirë dhe të paharrueshme. Si një studente e vitit të dytë më është dhënë mundësia që aftësitë e mija t’i aplikoj edhe në punë praktike. Ky program ka qenë një ndër përvojat më të mira për mua dhe që më ka ndihmuar shumë të zgjeroj njohuritë e nevojshme rreth profesionit tim si një juriste e ardhshme. Gjatë këtij programi kam...

Konsideroj se ka qenë përvojë e mirë si student i fakultetit juridik, të jem pjesë e programit tuaj. Ndihem i privilegjuar për mundësinë e ofruar dhe komunikimin tuaj të mbrekullueshëm me ne si studentë. Gjatë monitorimit të seancave gjyqësore në Gjykatën Themelore në Prishtinë, kam pasur fatin të jem pjesë e dhjetë (10) seancave gjyqësore, me gjyqëtarë të nivelit shumë të lartë, vlerësim nga prizmi, këndi studentor. Në lidhje me materiale, punime, libra, në fushën e jurisprudences konsideroj se, sot nuk kemi mungesë,...