Eksperienca gjatë monitorimit të seancave gjyqësore

Programi i monitorimit të seancave gjyqësore ka qenë një eksperiencë e veçantë pasi që kam pasur
mundësi ta përjetoj profesionin e juristes “jashtë librave”. Për mua si studente aktive ishte një mundësi
që ta shikoj se si zhvillohet një seancë gjyqësore, më ka ndihmuar që të orientohem për të ardhmen
time, se cilin profesion do ta zgjedhë atë të gjykatëses, prokurores apo të avokates. Ja u sugjeroj çdo
studenti të cilit i ofrohet kjo mundësi për të bërë praktikë, pasi që do t’i ndihmojë që të kuptojë se ku më të vërtetë dëshiron të orientohet.

Për mua kjo përvojë e shkurtër ishte shumë frytdhënëse, sepse kam mësuar shumë nga kjo eksperiencë.

Enkeleda Sopaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://edrejtajem.org/wp-content/uploads/2023/03/Rejana-Kojic-3rd-1.mov “Kjo video paraqet mendimet e disa të rinjve/rejave nga komunitete të ndryshme mbi të

“Këto fotografi të shkrepura në ish-Burgun e Prishtinës, paraqesin një sistem të drejtësisë të kalbur,

“Ngjyra e verdhë dhe e kaltër reprezantojnë ngjyrat e flamurit të shtetit tonë Kosovës. Goja

Resurse

YIHR KS do të kërkojë llogari nga institucionet përkatëse dhe do t’i mbajë nën vëzhgim për veprimet ose mos-veprimet sa i përket pyetjeve/rasteve të raportuara.

RAPORTO

YIHR KS do të kërkojë llogari nga institucionet përkatëse dhe do t’i mbajë nën vëzhgim për veprimet ose mos-veprimet sa i përket pyetjeve/rasteve të raportuara. Megjithatë, YIHR KS nuk mbanë përgjegjësi për mos-reagimin e intitucioneve të drejtësisë pas adresimit të raportimeve/pyetjeve.