Eksperienca ime si monitoruese e Seancave Gjyqësore

Studimet në drejtësi më kanë mësuar mjaftë shumë rreth këtij profesioni , mirëpo ajo që e ka bërë edhe më të vençntë është pjesëmarrja ime në programin për Monitorimin e Seancave Gjyqësore duke qenë shum mirënjohse që kjo mundësi dhe iniciativë më është dhënë nga YIHR KS ka qenë si një nga eksperiencat më të rralla për mua.

Njohja nga afër rreth funksionimit të punëve dhe struktures së seancave gjyqësore të cilat kanë qenë të llojeve të ndryshme ka bërë të njohë më mirë zhvillim në praktik të së drejtës dhe ligjit. Eksperienca në angazhimin e këtij programi, përovoja, njohjet e reja në mënyrë profesionale ngriten nivelin tim, zhvillimi i tyre më bënë të njoh më shumë njerëz të nivelit profesional ku kam mësuar më shumë për të vendosur drejtësi në vend në një shoqëri te lirë, e të barabartë dhe të drejtë ku të gjithë njerëzit mund të arrijnë potencialin e tyre e cila do të ndikonte në të mirën e vendit dhe të gjithë shoqërisë.

Duke falenderuar YIHR KS për mundësinë përmes së cilës kam fituar përvoja te reja që do
të më shërbejnë për një të ardhme më të sukseshme për mua si juriste.

Argjenda Sherifi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://edrejtajem.org/wp-content/uploads/2023/03/Rejana-Kojic-3rd-1.mov “Kjo video paraqet mendimet e disa të rinjve/rejave nga komunitete të ndryshme mbi të

“Këto fotografi të shkrepura në ish-Burgun e Prishtinës, paraqesin një sistem të drejtësisë të kalbur,

“Ngjyra e verdhë dhe e kaltër reprezantojnë ngjyrat e flamurit të shtetit tonë Kosovës. Goja

Resurse

YIHR KS do të kërkojë llogari nga institucionet përkatëse dhe do t’i mbajë nën vëzhgim për veprimet ose mos-veprimet sa i përket pyetjeve/rasteve të raportuara.

RAPORTO

YIHR KS do të kërkojë llogari nga institucionet përkatëse dhe do t’i mbajë nën vëzhgim për veprimet ose mos-veprimet sa i përket pyetjeve/rasteve të raportuara. Megjithatë, YIHR KS nuk mbanë përgjegjësi për mos-reagimin e intitucioneve të drejtësisë pas adresimit të raportimeve/pyetjeve.