logo
RRETH PROJEKTIT
KONTAKTI

Projekti “Të Rinjët për Drejtësi “ mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan- INL dhe ka filluar të implementohet që nga nëntori i vitit 2018 nga oragnizata Nisma e Të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – YIHR KS.

Telefoni

+383 (0) 38 748 018

E-mail

edrejtajem@yihr.org | ksoffice@yihr.org

Author: edrejtajem

Home / Articles posted by edrejtajem

Në mbledhjen e djeshme të Qeverisë është paraqitur për votim koncept dokumenti për zhvillim e vetingut në sistemin e drejtësisë është bërë e ditur në ëebfaqen e Ministrisë së Drejtësisë. Lajmi njofton se koncept dokumenti është miratuar me unanimitet të plotë nga kabineti dhe përmes tij synon të krijohet një sistem i drejtësisë i pavarur, i paanshëm dhe i besueshëm. Dokumenti është zhvilluar mbi disa shtylla kryesore që lidhen me verifikimin e integritetit personal të subjekteve të vettingut, vlerësimin profesional të...

Zëvendëskryesuesi i KPK-së Veton Shabani që udhëheq grupin punues për mbikëqyrjen e Njësitit për Luftimin e Korrupsionit dhe Krimeve Ekonomike është takuar me udhëheqësin e Njësitit për Krime Ekonomike dhe Korrupsion në Prokurorinë Themelore në Prishtinë ku janë diskutuar sfidat dhe arritjet e Njësitit për Krime Ekonomike dhe Korrupsion. Këshilli Prokurorial i Kosovës ka bërë të ditur përmes postimit që njësiti është informuar nga kryesuesi i grupit punues mbi mbikëqyrjen lidhur me raportimin në KPK për periudhën janar-qershor 2021 për vepra...

Ministria e Drejtësisë ka njoftuar se ka mbajtur takimin e parë të Grupit Punues për ligjet e sistemit prokurorial ku ka marrë pjesë Ministrja Albulena Haxhiu, Zëvendësministrja Nita Shala, përfaqësues nga institucione, shoqëria civile dhe ekspertë vendorë dhe ndërkombëtarë. Gjatë takimit është diskutuar plotësim-ndryshimi dhe finalizimi i ligjeve për Këshillin Prokurorial, Prokurorinë Specialë dhe Prokurorin e Shtetit. Lexoni lajmin e plotë KËTU....

Drejtësia Sot ka publikuar analizën e cila paraqet punën dhe efikasitetin për trajtimin e rasteve të krimit të organizuar nga prokuroria dhe gjykatat për përiudhën qershor 2019 deri në gusht 2021. Kjo analizë tregom të dhënat që shfaqin mungese efikasiteti nga prokuroria dhe gjykatat në Kosovë në trajtimin e këtyre rasteve. Lajmin dhe raportin e plotë e gjeni tek Drejtësia Sot....

Pozita: Praktikant/e Kohëzgjatja: 6 muaj (1 nëntor 2021 – 30 prill 2022) Lokacioni: Gjykatat Themelore në Prishtinë, Pejë, Gjakovë, Ferizaj, Gjilan, Mitrovicë, Prizren dhe në degët e tyre Lloji i praktikës: Praktikë me kohë të plotë dhe pagesë (200$/muaj) Kriteret dhe kualifikimet: Student/e (viti i fundit) apo jurist/e i/e diplomuar nga universitetet publike ose private në Kosovë; Të posedojë aftësi profesionale të komunikimit dhe shkrimit në gjuhën shqipe (njohja e gjuhës angleze ose serbe është përparësi); Të posedojë shkathtësi bazike të përdorimit të kompjuterit...

Në një konferencë për media, Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu dhe zëvëndësministrja Nita Shala kanë njoftuar lidhur me zhvillimin e procesit të vetingut në sistemin e drejtësisë. “Verifikimi i integritetit personal të subjekteve të vettingut, vlerësimit profesional dhe të performancës si dhe kontrollit të pasurisë së tyre, janë shtyllat kryesore mbi të cilat është zhvilluar dhe kompletuar ky dokument dhe mbi të cilat do të zhvillohet vettingu. Është punuar me kujdesin më të madh që mbi bazën e këtyre shtyllave, të...

Betimi për Drejtësi ka publikuar hulumtimin lidhur me Kontratën Kolektive të Arsimit që ishte nënshkruar në vitin 2017 por nuk zbatohet nga komunat për mungesë buxheti. Kjo kontratë garanton shujtat ditore dhe pagën jubilare për punonjësit e arsimit që përmës padive i janë drejtuar gjykatave. Rreth mozbatimit të kontratës ka akuza ndërmjet ministrive, komunave dhe sindikatës së arsimit raportohet në hulumtim të cilin të plotë mund ta shihni KËTU....

Ministria e Drejtësisë ka mbajtur takimin e parë të grupit punues për të hartuar dhe finalizuar Projektligjin për Sanksionet e Shënjestruara kundër Shkelësve të Huaj të të Drejtave tё Njeriut është bërë e ditur në një njoftim të Ministrisë. Zv. Sekretari i Përgjithshëm Ardian Bajraktari ka thënë se Kosova do të jetë vend ii parë në rajon që me ligj do të rregullojë sanksionet ndaj shkelësve të huaj të të drejtave të njeriut që do të hartohet në bashkëpunim me Ambasadën...

Agjencia për Informim dhe Privatësi ka filluar me traditën e shënjimit të Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Informimit me moton “Tash më Lehtë” është njoftuar përmes një lajmi të postuar. Sipas Agjencisë kjo do të bëhet duke e ditur rëndësinë e qasjes në dokumente publike dhe mandatin që ka kjo agjenci për të garantuar lirinë e informimit. Agjencia do të ftojë organizata nga shoqëria civile dhe gazetarë për të diskutuar kornizën ligjore ekzistuese që garanton lirinë e informimit në Kosovë, si...