logo
RRETH PROJEKTIT
KONTAKTI

Projekti “Të Rinjët për Drejtësi “ mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan- INL dhe ka filluar të implementohet që nga nëntori i vitit 2018 nga oragnizata Nisma e Të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – YIHR KS.

Telefoni

+383 (0) 38 748 018

E-mail

edrejtajem@yihr.org | ksoffice@yihr.org

Themelimi i Gjykatës Komerciale do të sjellë më shumë dëm se sa dobi

Home / Lajme  / Themelimi i Gjykatës Komerciale do të sjellë më shumë dëm se sa dobi

Themelimi i Gjykatës Komerciale do të sjellë më shumë dëm se sa dobi

Është mbajtur një tryezë diskutimi lidhur me themelimin e Gjykatës Komerciale në Kosovë, nevojën për themelimin e kësaj gjykate, rreth sfidave dhe pritshmërive nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike.

Sipas kësaj organizate krijimi i Gjykatës Komercialë sipas vlerësimeve do të sjellë më shumë dëme se dobi, pasi kohëzgjatja për të zgjidhur lëndët do të merr të njëjtën kohë sikur të bëhet shqyrtimi në departamentin e Gjykatës Themelore.

Edhe profesori në fakultetin juridik Visar Morina ka thënë se mungon analizë e duhur për ta krijuar këtë gjykatë dhe specializim të sistemit juridik dhe gjyqësor.

Shihni lajmin e plotë tek Ekonomia Online.