logo
RRETH PROJEKTIT
KONTAKTI

Projekti “Të Rinjët për Drejtësi “ mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan- INL dhe ka filluar të implementohet që nga nëntori i vitit 2018 nga oragnizata Nisma e Të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – YIHR KS.

Telefoni

+383 (0) 38 748 018

E-mail

edrejtajem@yihr.org | ksoffice@yihr.org

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Shtypit

Home / Lajme  / Shënohet Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Shtypit

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Shtypit

Më 3 maj të vitit 1993 në Asamblenë Gjenerale të Bashkimit Evropian është proklamuar Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Shtypit dhe që nga atëherë shënohet në cdo vend të botës.

Në këtë ditë kërkohet respektim të drejtave dhe lirisë së shtypit, lirisw së shprehjes dhe publikimit të lajmeve në internet. Asosacioni I Gazetarëve në Kosovë ka vënë në pah kufizimet që po i bëhen mediave në botë nga qeveritë e shteteve dhe se kjo gjendje mbetet shqetësuese pasi mediat janë të lira dhe kanë të drejtën e informimit të qytetarëve.