logo
RRETH PROJEKTIT
KONTAKTI

Projekti “Të Rinjët për Drejtësi “ mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan- INL dhe ka filluar të implementohet që nga nëntori i vitit 2018 nga oragnizata Nisma e Të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – YIHR KS.

Telefoni

+383 (0) 38 748 018

E-mail

edrejtajem@yihr.org | ksoffice@yihr.org

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Konsumatorëve

Home / Lajme  / Shënohet Dita Ndërkombëtare e Konsumatorëve

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Konsumatorëve

Më datën 15 mars 1962, presidenti amerikan John F. Kenedi kishte miratuar “Ligjin për të drejtat e konsumatorëve”, ndërsa në vitin 1985 Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara kishte miratuar direktivat për të mbrojtur konsumatorët. Që atëherë, 15 marsi shënohet si Dita Ndërkombëtare e Konsumatorëve.

Ligji për mbrojtjen e konsumatorët në Kosovë është miratuar në vitin 2004 në Kuvendin e Kosovës dhe përfshin të drejtën e informimit, sigurisë, të drejtën për të zgjedhur dhe të drejtën për t’u dëgjuar. Kjo datë shënohet në Kosovë nga Departamenti për Mbrojtjen e Konsumatorit të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë.

Për më shumë shihni artikullin e plotë në LINKUN.