Blog

Home / Uncategorized  / Miratohet Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës

Miratohet Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës

Kuvendi i Republikës së Kosovës miratoi në lexim të dytë Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës.

Sipas këtyre ndryshimeve, KPK do të ketë përbërje të balancuar sipas standardeve ndërkombëtare të konfirmuara nga Komisioni i Venecias.

Përveç kësaj, procesi i përzgjedhjes së anëtarëve të Këshillit, i Kryeprokurorit të Shtetit, si dhe i kryeprokurorëve të prokurorive do të jetë transparent, i bazuar në kritere të qarta dhe meritor.

No Comments

Post a Comment