Pas dy përpjekjeve të njëpasnjëshme, Agjencia e Kosovës për Intelegjencë (AKI) ka refuzuar qasjen në informata publike për organizatën jo-qeveritare Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS) duke shkelur Kushtetutën dhe ligjet në fuqi në Republikën e Kosovës. Më 16 korrik 2019, YIHR KS i është drejtuar AKI-së me kërkesë për qasje në informata publike të këtij institucioni, duke kërkuar këto informata: Sa raste i ka përgjuar AKI-ja gjatë vitit 2018 dhe sa persona janë përgjuar gjatë vitit 2018? Kërkesa e bazuar në Ligjin nr....

Departamenti Special i Gjykatës së Apelit e ka ndryshuar aktgjykimin e Gjykatës Themelore në Prizren me të cilin të akuzuarit për krime lufte R.SH i ulet dënimi nga 14 vjet bugim sa ishte gjykuar në 10 vjet. Lexoni lajmin e plotë në linkun në vazhdim.https://apeli.gjyqesori-rks.org/2019/12/26/te-akuzuarit-per-krime-lufte-i-zbutet-denimi/?fbclid=IwAR01Q2VKoEqUWk5D2BHt3Zn4ODbpVUD_siiFSV8oz-KmWzKRrAgN7mX6guU ...

Youth Initiative for Human Rights mbajti bashkëbisedimin e radhës në qytetin e Skenderajt ku i ftuar ishte avokati Qendrim Rama. Në këtë bashkëbisedim të pranishëm ishin qytetarë të moshave dhe profileve të ndryshme, të cilët i dhanë bashkëbisedimit një laramani mendimesh dhe këndvështrimesh. Në pjesën hyrëse të bisedës, përveç prezantimit të projektit dhe qëllimit për të cilin ishim mbledhur, moderatorja e ngjarjes bëri një prezantim të shkurtër të profilit të avokatit, duke i njoftuar të pranishmit me punën dhe arritjet e Qendrimit. Bashkëbisedimi...