Gjatë javës për shënimin e Ditës së Kushtetutës, e cila është më 9 prill, ne do të vazhdojmë të ndajmë raste të shkeljes së saj nga institucionet shtetërore në Kosovë.  Diskrimini si fenomen në shoqërinë tonë paraqitet në forma të shumta e sidomos ndaj grupeve/komuniteteve të caktuara shoqërore. Mirëpo, pos diskriminimit i cili shfaqet në këtë formë, Kosova është ballafaquar dhe me diskriminim i cili ka buruar nga vet ligji/aktet nënligjore. Për këtë ju mund të lexoni më poshtë, se si...

Të drejtat e njeriut, struktura e institucioneve të rëndësishme shtetërore e institute të tjera bazë për mirëfunksionimin e shtetit përcaktohen me Kushtetutën e Kosovës. E miratuar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, organ që pasqyron përfaqësimin e popullit, Kushtetuta është akti më i lartë në shtet i cili akt në mënyrë gjenerale vendosë kornizën e të gjitha çështjeve fundamentale për vendin, ku më pasë këto çështje jetësohen përmes ligjeve. Të gjitha ligjet e tjera të cilat nxjrren në Kuvendin e Kosovës kanë...

Mocioni i mosbesimit i iniciuar nga Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) kundër qeverisë së Albin Kurtit u kalua të mërkurën në një seancë të jashtëzakonshme nga Kuvendi i Kosovës. Arben Gashi, kreu i grupit parlamentar të LDK-së, prezantoi mocionin e mosbesimit përpara Kuvendit duke deklaruar se Kurti kishte shkelur marrëveshjen qeverisëse të koalicionit kur shkarkoi ministrin e brendshëm Agim Veliun. Ai vazhdoi duke thënë se qëndrimi i kryeministrit për heqjen e taksës 100% të produkteve të importuara nga Serbia dhe Bosnja dhe...