Në mënyrë që lajmërimi i rasteve në Policinë e Kosovës të bëhet sa më efikas dhe i shpejtë, Policia e Kosovës ka lansuar aplikacionin "Lajmëro Policinë". Për më shumë kliko këtu. ...

Njëzet e gjashtë qershori shënon Ditën Ndërkombëtare në mbështetje të viktimave të torturës e përcaktuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Për shkak të pandemisë, Mekanizmi Kombëtar për parandalimin e torturës ka ndaluar vizitat në qendrat e paraburgimit dhe burgjet bazuar në parimin e “mos shkaktimit të dëmit më të madh” e rekomanduar nga Komiteti Europian mbi parandalimin e torturës dhe Komiteti kundër Torturës. Megjithatë, monitorimi i respektimit të të drejtave të personave të privuar nga liria ka...

Avokati i Popullit, z. Hilmi Jashari, për t’u njoftuar nga afër me situatën e shkaktuar nga pandemia ka vizituar Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK).  Z. Jashari u taku me drejtorin e IKShPK - së z. Naser Ramadani dhe u njoftua për sfidat me të cilat ky institucion po përballet, numrin e madh të të infektuarve kohëve të fundit, dhe frikën e daljes së situatës nga kontrolli. Institucioni i Avokatit të Popullit nëpërmet një komunikate për media ka...