Gjykata Kushtetuese e Kosovës ka vendosur se ndaj dy ish-kandidateve për deputete nga Lëvizja Vetëvendosje, Tinka Kurti dhe Drita Millakut, në zgjedhjet e shkuara, kishte pasur diskriminim gjinor në momentin kur ato nuk ishin lejuar të bëheshin deputete për të zëvendësuar deputetët që ishin bërë ministra. Në atë kohë KQZ dhe Paneli për Ankesa dhe Parashtresa si dhe Gjykata Supreme e Kosovës duke ndjekur parimin e gjinisë nuk kishin lejuar që deputetet të zëvendësohen nga deputetët meshkuj pavarësisht se kishin qenë...

Në fund të vitit të kaluar, Parlamenti Evropian kishte miratuar zyrtarisht Direktivën për Ujë të Pijshëm që ka të bëjë me cilësinë e ujit që është i destinuar për konsum njerëzor. Objektivi i kësaj Direktive është të mbrojë shëndetin e njerëzve nga efektet e dëmshme të çdo ndotjeje uji që është menduar për konsum njerëzor duke siguruar që të jetë i shëndetshëm, i pastër dhe i lirë nga çdo mikroorganizëm, parazit ose ndonjë substancë që mund të jetë rrezik i...

Në Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Diskriminimit Racor më 21 mars 2021 , koordinatori i projekteve në YIHR KS Vilson Haxholli në një intervistë për Radio KFOR ka folur për rëndësinë e luftimit të diskriminimit racor. “Organizata jonë vazhdimisht avokon dhe promovon të drejtat e njeriut pa dallim gjinie, race, feje apo etnie dhe është shumë e rëndësishme që ditë të tilla të shënohen për të parandaluar diskriminimet në çfarëdo forme. Përmes trajnimeve dhe aktiviteteve tona ne mundohemi të vetëdijesojmë...