Rreth 1.625 persona janë shpallur të pafajshëm Kosovë pas mbajtjes së dënimit me burg për një kohë raporton Insajderi. Këshilli Gjyqësor i Kosovës i ka dhënë këto statistika për periudhën nga viti 2004-2020. Korniza juridike e rregullon kompensimin e personave që janë burgosur pa faj. Ligji për marrëdhëniet e detyrimeve dhe Kodi i Procedurës Penale parashah që të pafajshmit e liruar duhet kompensuar materialisht. Shihni lajmin e plotë këtu....

Në emisionin ‘Iustitia’ flitet lidhur me akuzat për korrupsion dhe si personat në pushtet arrijnë që të lirohen dhe rreth rasteve të mëdha të aktakuzave për korrupsion ku është shkelur ligji nga gjykatësit për lirimin e të akuzuarve. Lidhur me konstatimin e këtyre vendimeve të kundërligjshme nga Gjykata Supreme e Kosovës dhe si personat e akuzuar nuk preken nga këto aktakuza shiheni emisionin në Betimi për Drejtësi....

Në shkrimin e Insajderit raportohet që në seancën e mbajtur të datës 17.06.2021 në Kuvendin e Kosovës është votuar për të ndryshuar emrin e Komisionit Parlamentar për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, Persona të Pagjetur dhe Peticione për të shtuar pjesën për Viktimat e Dhunës Seksuale gjatë Luftës. Për të shtuar këtë pjesë në Komisionin për të Drejtat e Njeriut Barazi Gjinore, Persona të Pagjetur dhe Peticione kanë votuar 84 deputetët kanë votuar pro, asnjë nuk ka qenë kundër dhe...