Vendimi i Gjykatës së Apelit të Kosovës në rastin Klan Kosova YIHR KS tashmë ka marrë formën e plotfuqishme pas mos-përdorimit të mjeteve të jashtëzakonshme juridike nga paditësi. Youth Initiative for Human Rights (YIHR KS) është e lumtur që roli i shoqërisë civile në kritikimin e figurave publike nuk është cënuar me ndonjë vendim kontravers dhe për më tepër liria e shprehjes për organizatat joqeveritare është konsoliduar, ndonëse me një procedurë gjyqësore që zgjati rreth 11 vite. Në maj të vitit 2010,...

Pas më shumë se një viti që Youth Initiative for Human Rights - Kosovo (YIHR KS) ka inicuar rastin kundër avokatit Tomë Gashi për shkelje etike është mbajtur shqyrtimi kryesor në Komisionin Disiplinor të Odës së Avokatëve të Kosovës. Në shkurt të vitit 2020, avokati Tomë Gashi kishte shkelmuar gjësendet e një personi që kërkonte lëmoshë në sheshin Nënë Tereza, i cili i përket njërit nga komuniteteve jo-shumicë. Rasti ishte mbuluar nga kamerat e vendosura në sheshet Zahir Pajaziti, Nënë...

Në raportin e Policisë së Kosovë për 24 orë janë raportuar shtatë raste të dhunës në familje në gjashtë komuna të Kosovës, ku është ushtruar dhunë ndaj grave, një rast ndaj fëmijëve dhe një rast ndaj prindit. Raporti policor bën të ditur që pesë të dyshuarit janë në mbajtje ndërsa një person është liruar në procedurë të procedurë të rregullt. Një nga rastet është duke u hetuar, ndërsa raportohet që viktimat kanë pasur nevojë për trajtim mjekësor. Lexoni lajmin tek Betimi për...