Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka publikuar raportin e monitorimit të punës së Kuvendit të Kosovës për sesionin pranveror të vitit 2021 sipas të cilit puna e Kuvendit kishte ritëm të ngadaltë në procesin legjislativ mirëpo me performacë më të mirë në rol mbikqyrës. Raporti i plotë në shqip gjendet në këtë LINK....

Është mbajtur një tryezë diskutimi lidhur me themelimin e Gjykatës Komerciale në Kosovë, nevojën për themelimin e kësaj gjykate, rreth sfidave dhe pritshmërive nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike. Sipas kësaj organizate krijimi i Gjykatës Komercialë sipas vlerësimeve do të sjellë më shumë dëme se dobi, pasi kohëzgjatja për të zgjidhur lëndët do të merr të njëjtën kohë sikur të bëhet shqyrtimi në departamentin e Gjykatës Themelore. Edhe profesori në fakultetin juridik Visar Morina ka thënë se mungon analizë e duhur...