Ministria e Drejtësisë ka mbajtur takimin e parë të grupit punues për të hartuar dhe finalizuar Projektligjin për Sanksionet e Shënjestruara kundër Shkelësve të Huaj të të Drejtave tё Njeriut është bërë e ditur në një njoftim të Ministrisë. Zv. Sekretari i Përgjithshëm Ardian Bajraktari ka thënë se Kosova do të jetë vend ii parë në rajon që me ligj do të rregullojë sanksionet ndaj shkelësve të huaj të të drejtave të njeriut që do të hartohet në bashkëpunim me Ambasadën...

Agjencia për Informim dhe Privatësi ka filluar me traditën e shënjimit të Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Informimit me moton “Tash më Lehtë” është njoftuar përmes një lajmi të postuar. Sipas Agjencisë kjo do të bëhet duke e ditur rëndësinë e qasjes në dokumente publike dhe mandatin që ka kjo agjenci për të garantuar lirinë e informimit. Agjencia do të ftojë organizata nga shoqëria civile dhe gazetarë për të diskutuar kornizën ligjore ekzistuese që garanton lirinë e informimit në Kosovë, si...

Ministria e Drejtësisë përmes një njoftimi ka bërë të ditur se ka mbajtur takim me ekspertët ndërkombëtar të UNDP, që kanë prezantuar raportin dhe gjetjet e tyre mbi Projektligjin për verifikimin dhe konfiskimin e pasurisë së fituar në mënyrë të pajustifikueshme. Lajmin e plotë e gjeni mbi të gjitha çështjet që janë diskutuar e gjeni këtu....