Pozita: Praktikant/e Kohëzgjatja: 6 muaj (1 nëntor 2021 – 30 prill 2022) Lokacioni: Gjykatat Themelore në Prishtinë, Pejë, Gjakovë, Ferizaj, Gjilan, Mitrovicë, Prizren dhe në degët e tyre Lloji i praktikës: Praktikë me kohë të plotë dhe pagesë (200$/muaj) Kriteret dhe kualifikimet: Student/e (viti i fundit) apo jurist/e i/e diplomuar nga universitetet publike ose private në Kosovë; Të posedojë aftësi profesionale të komunikimit dhe shkrimit në gjuhën shqipe (njohja e gjuhës angleze ose serbe është përparësi); Të posedojë shkathtësi bazike të përdorimit të kompjuterit...

Në një konferencë për media, Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu dhe zëvëndësministrja Nita Shala kanë njoftuar lidhur me zhvillimin e procesit të vetingut në sistemin e drejtësisë. “Verifikimi i integritetit personal të subjekteve të vettingut, vlerësimit profesional dhe të performancës si dhe kontrollit të pasurisë së tyre, janë shtyllat kryesore mbi të cilat është zhvilluar dhe kompletuar ky dokument dhe mbi të cilat do të zhvillohet vettingu. Është punuar me kujdesin më të madh që mbi bazën e këtyre shtyllave, të...

Betimi për Drejtësi ka publikuar hulumtimin lidhur me Kontratën Kolektive të Arsimit që ishte nënshkruar në vitin 2017 por nuk zbatohet nga komunat për mungesë buxheti. Kjo kontratë garanton shujtat ditore dhe pagën jubilare për punonjësit e arsimit që përmës padive i janë drejtuar gjykatave. Rreth mozbatimit të kontratës ka akuza ndërmjet ministrive, komunave dhe sindikatës së arsimit raportohet në hulumtim të cilin të plotë mund ta shihni KËTU....