Ministria e Drejtësisë ka njoftuar se ka mbajtur takimin e parë të Grupit Punues për ligjet e sistemit prokurorial ku ka marrë pjesë Ministrja Albulena Haxhiu, Zëvendësministrja Nita Shala, përfaqësues nga institucione, shoqëria civile dhe ekspertë vendorë dhe ndërkombëtarë. Gjatë takimit është diskutuar plotësim-ndryshimi dhe finalizimi i ligjeve për Këshillin Prokurorial, Prokurorinë Specialë dhe Prokurorin e Shtetit. Lexoni lajmin e plotë KËTU....

Drejtësia Sot ka publikuar analizën e cila paraqet punën dhe efikasitetin për trajtimin e rasteve të krimit të organizuar nga prokuroria dhe gjykatat për përiudhën qershor 2019 deri në gusht 2021. Kjo analizë tregom të dhënat që shfaqin mungese efikasiteti nga prokuroria dhe gjykatat në Kosovë në trajtimin e këtyre rasteve. Lajmin dhe raportin e plotë e gjeni tek Drejtësia Sot....

Pozita: Praktikant/e Kohëzgjatja: 6 muaj (1 nëntor 2021 – 30 prill 2022) Lokacioni: Gjykatat Themelore në Prishtinë, Pejë, Gjakovë, Ferizaj, Gjilan, Mitrovicë, Prizren dhe në degët e tyre Lloji i praktikës: Praktikë me kohë të plotë dhe pagesë (200$/muaj) Kriteret dhe kualifikimet: Student/e (viti i fundit) apo jurist/e i/e diplomuar nga universitetet publike ose private në Kosovë; Të posedojë aftësi profesionale të komunikimit dhe shkrimit në gjuhën shqipe (njohja e gjuhës angleze ose serbe është përparësi); Të posedojë shkathtësi bazike të përdorimit të kompjuterit...