Ministria e Drejtësisë me qëllim të parandalimit dhe adresimit të dhunës në familje, ka vazhduar mbajtjen e takimeve konsultative për hartimin e strategjisë kombëtarë për mbrojtje nga dhuna në familje dhe planin e veprimit nga 2022-2026. Në takim është diskutuar nevoja për më shumë aktivitete që ndikojnë të drejtat e fëmijëve, abortin selektiv dhe shëndetin riprodhues, si dhe shëndetin mendor ka njoftuar Ministria e Drejtësisë. Për lajmin e plotë klikoni KËTU....

Në mbledhjen e djeshme të Qeverisë është paraqitur për votim koncept dokumenti për zhvillim e vetingut në sistemin e drejtësisë është bërë e ditur në ëebfaqen e Ministrisë së Drejtësisë. Lajmi njofton se koncept dokumenti është miratuar me unanimitet të plotë nga kabineti dhe përmes tij synon të krijohet një sistem i drejtësisë i pavarur, i paanshëm dhe i besueshëm. Dokumenti është zhvilluar mbi disa shtylla kryesore që lidhen me verifikimin e integritetit personal të subjekteve të vettingut, vlerësimin profesional të...

Zëvendëskryesuesi i KPK-së Veton Shabani që udhëheq grupin punues për mbikëqyrjen e Njësitit për Luftimin e Korrupsionit dhe Krimeve Ekonomike është takuar me udhëheqësin e Njësitit për Krime Ekonomike dhe Korrupsion në Prokurorinë Themelore në Prishtinë ku janë diskutuar sfidat dhe arritjet e Njësitit për Krime Ekonomike dhe Korrupsion. Këshilli Prokurorial i Kosovës ka bërë të ditur përmes postimit që njësiti është informuar nga kryesuesi i grupit punues mbi mbikëqyrjen lidhur me raportimin në KPK për periudhën janar-qershor 2021 për vepra...