Procesi i monitorimit të seancave është një punë që kërkon mjaft përgjegjësi dhe përkushtim, e gjithashtu përbën një eksperiencë që zgjeron njohuritë në aspektin praktik të së drejtës. Për juristë, e sidomos për studentë që janë në rrugën e formësimit të profesionit të juristit, është një praktikë e mrekullueshme të qenurit pjesë e projektit për monitorimin e seancave gjyqësore. Kjo punë, jo vetëm që na jep një formësim të njohjes së funksionimit të procedurës gjyqësore, por edhe është një eksperiencë,...

Jam Endrit Pakashtica dhe kam pasur fatin të jem i përzgjedhur për programin e monitorimit të seancavegjyqësore. Kjo praktikë e imja ishte shumë domethënëse në aspektin e mendimit tim kritik po ashtuedhe për mendimim tim vlerësues sa i përket punës së palodhshme të institucioneve tona tëdrejtësisë. Mësova shumë gjëra të reja praktike të cilat është pothuajse e pamundur ti kuptosh gjatëmësimit teorik. Ishte eskperiencë e bukur të cilën do ta kujtoj gjatë në memorien time sepse ishte njënga përvojat apo...

Gjatë kësaj eksperience si monitoruese seancash kam mësuar shumë rreth këtij profesioni, për vështirësitë  dhe për punën të cilën e kryejnë monitoruesit.   Per mua ishte një periudhë shumë e mirë, e cila më ka ndihmuar shumë për tu pregaditur profesionalisht  rreth profesioni tim si juriste.   Gjatë kësaj kohe kam marrë pjesë në seanca të ndryshme, ku kam parë dhe mësuar rreth sistemit gjyqësor, i cili është një sistem mirë i menagjuar nga gjyqtarët nëpër departamentet përkatëse   Kam pasur mundësinë që të kem qasje...