Poezia e vendit të dytë, nga gara artistike e organizuar nga YIHR KS Blendi Kabashaj Të qënit Rom   (-Njeri-)  Njerzish të thellë, me plasje historike. Të zvarur në shkretëtirë, ndër vite e vite. Kosmopolitanët, ndër më të lashtë. Karrocierët e tyre, me lule e larmë. Në një kohë varfërie, të vrashtë! Në njërën dorë, gjaku i tharë. Në tjetrën, vetëm rërë e kashtë. Romani, ej Romani. Me një ngjyrë, të zymtë balti. Me buzqeshjen, dhëmbë ari! Dhimbjeve as nuk ia vari. Rrugës me harmoni ia vajti. Me një shkelqim bukurie, Gratë e burrat, dhe fëmijët tyre, Pa...

Poezia e vendit të parë, nga gara artistike e organizuar nga YIHR KSGatinë HimajDREJTËSI E PADREJTË Kur kalon një jetë n’robëri,kur je viktima dhe jo agresori,kur jeta jote është marrëveshje n’fletë,kur je i lirë, por s’ke jetë,kur t’i puthin këmbët, sepse je dikushi,kur t’i thejnë ato, sepse je askushi,kur ta ngritin zërin, sepse je gruae të hedhin tutje, sikur s’je njeri,kur të duan për atë që bëne të shajnë për atë që je ti,kur të çmojnë se i lavdëron,kur të...

Pas fillimit të grevës së përfaqësuesve të Sindikatës së Pavarur të Judikaturës së Kosovës, Këshilli Gjyqësor i Kosovës dje ka dalur me një lajmërim duke njoftuar se nuk e përkrah grevën në këtë moment dhe se nuk ka pasur koordinim mes punëtorëve të gjykatave me KGJK. Më tutje, në webfaqen e Këshillit është njoftuar se kjo nuk kontribuon në realizimin e të drejtave të punëtorëve, dukë bërë thirrjë të mbajtja e grevës të rishqyrtohet dhe të jepet mundësi të institucionet t’i...