Gjykatat, vendi ku ndahet drejtësia. Ku përcaktohet çka është e drejtë e çka jo, kush është fajtor e kush i pafajshëm. Institucion i lavdishëm e me rëndësi të madhe. Aty ku ka shumë rregull e jo çdo kush mund të hyjë, e kush hynë duhet tu përmbahet strikt rregullave të tyre. Kështu e parafëtyroja gjykatën para se të shkoja e për disa ditë radhazi të më bëhej punë e obligim monitorimi në ndarjen e drejtësisë. Eksperienca ime në gjykate ka qenë prej...

Drejtësia duhet me sundu botën, kjo është ajo që e kam besu qysh se prej kam qenë fëmi, e që një ditë kam me punu për të nuk e kam besu, Kjo dëshirë më ka lindë prej se kam pa shtetin në të ciën jam rritur dhe vazhdoj të jetoj e nga padrejtësitë që mundohen me m’ba përvete, andaj e mora edhe rrugën në këtë profesion. Si studente e fakultetit juridik që jam pothuajse në përfundim, nga ky rast më është dhënë...

Si monitoruese në seanca gjyqësore pata shumë kënaqësi edhe të mirresha me monitorim të seancave gjyqësore por edhe me njohjen e personave të rinj si gjykatës, prokurorë, avokatë e praktikantë të ndryshëm. Pata një eksperiencë mjaft të mirë, u ndjeva më e forcuar dhe e lehtësuar në aspektin profesional. Mësova edhe shumë gjëra nga praktika të cilat veçse i kemi mësuar në anën teorike. Fitova edhe përvojë dhe më shumë vetëbesim për të ardhmen dhe besoj që është një eksperiencë...