logo
RRETH PROJEKTIT
KONTAKTI

Projekti “Të Rinjët për Drejtësi “ mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan- INL dhe ka filluar të implementohet që nga nëntori i vitit 2018 nga oragnizata Nisma e Të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – YIHR KS.

Telefoni

+383 (0) 38 748 018

E-mail

edrejtajem@yihr.org | ksoffice@yihr.org

Betimi për Drejtësi ka trajtuar llogaridhënien e gjyqtarëve dhe të prokurorëve, si dhe sfidat e zbatimit në praktikë të Ligjit për Përgjegjësinë Disiplinore për Gjyqtarë dhe Prokurorë. Në videon e publikuar mund të shihni dhe deklarimin e Kryesuesit të Këshillit Gjyqësor Albert Zogaj dhe Avokatit të Popullit Naim Qelaj. Klikoni KËTU për lajmin e plotë....

Në mbledhjen e Qeverisë është paraqitur për votim nga Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu koncept dokumenti për të themeluar mekanizmin për dokumentimin e krimeve të kryera gjatë luftës dhe ka marrë miratimin e kabinetit qeveritar është bërë e ditur në webfaqen e Ministrisë së Drejtësisë. Gjatë prezantimit të këtij koncept dokumenti, Ministrja Haxhiu ka theksuar rëndësinë e themelimit të mekanizmit në realizimin e të drejtës së viktimave dhe të shoqërisë për të njohur të vërtëtën, dhe të drejtën për drejtësi. Për...

Për të hartuar dhe finalizuar legjislacionin për procesin e vetingut në sistemin e drejtësisë, Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu bashkë me Kryeministrin Albin Kurti dhe Zëvendësministren Nita Shala kanë marrë pjesë në takimin e parë të grupit punues. Në publikimin në webfaqen e Ministrisë së Drejtësisë është bërë e ditur që Kryeministri Kurti ka vlerësuar rëndësinë e reformës që është duke u ndërmarrë për sistemin e drejtësisë pasi do të japë qasje në drejtësi për qytetarët dhe do të kthejë besimin...