logo
RRETH PROJEKTIT
KONTAKTI

Projekti “Të Rinjët për Drejtësi “ mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan- INL dhe ka filluar të implementohet që nga nëntori i vitit 2018 nga oragnizata Nisma e Të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – YIHR KS.

Telefoni

+383 (0) 38 748 018

E-mail

edrejtajem@yihr.org | ksoffice@yihr.org

Kërkohet drejtësi për 1,639 persona të pagjetur nga lufta e fundit në Kosovë

Home / Lajme  / Kërkohet drejtësi për 1,639 persona të pagjetur nga lufta e fundit në Kosovë

Kërkohet drejtësi për 1,639 persona të pagjetur nga lufta e fundit në Kosovë

1,639 emra të personave të pagjetur nga lufta e fundit në Kosovë që mungojnë për 21 vite u vendosën në një instalacion në sheshin “Skendërbeu” nga YIHR KS për të shënuar Ditën Kombëtare të Personave të Pagjetur.

Përmes këtij aksioni u kërkua drejtësi për bashkëqytetarët dhe familjet e tyre, si dhe u theksua zhgënjimi ndaj përpjekjeve të shtetit për zbardhjen e fatit dhe vendodhjes së personave të pagjetur për më shumë se dy dekada.

Gjithashtu në orën 20:00 u ndalën dritat për 5 minuta nëpër gjithë Kosovën për t’u solidarizuar me dhimbjen e familjarëve.