logo
RRETH PROJEKTIT
KONTAKTI

Projekti “Të Rinjët për Drejtësi “ mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan- INL dhe ka filluar të implementohet që nga nëntori i vitit 2018 nga oragnizata Nisma e Të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – YIHR KS.

Telefoni

+383 (0) 38 748 018

E-mail

edrejtajem@yihr.org | ksoffice@yihr.org

Gjykatës Kushtetuese vendos rreth diskriminimit gjinor ndaj dy ish-deputeteve

Home / Lajme  / Gjykatës Kushtetuese vendos rreth diskriminimit gjinor ndaj dy ish-deputeteve

Gjykatës Kushtetuese vendos rreth diskriminimit gjinor ndaj dy ish-deputeteve

Gjykata Kushtetuese e Kosovës ka vendosur se ndaj dy ish-kandidateve për deputete nga Lëvizja Vetëvendosje, Tinka Kurti dhe Drita Millakut, në zgjedhjet e shkuara, kishte pasur diskriminim gjinor në momentin kur ato nuk ishin lejuar të bëheshin deputete për të zëvendësuar deputetët që ishin bërë ministra.

Në atë kohë KQZ dhe Paneli për Ankesa dhe Parashtresa si dhe Gjykata Supreme e Kosovës duke ndjekur parimin e gjinisë nuk kishin lejuar që deputetet të zëvendësohen nga deputetët meshkuj pavarësisht se kishin qenë të parat në listë të pritjes.

Shihni më shumë detaje në lajmin e plotë në këtë LINK.