logo
RRETH PROJEKTIT
KONTAKTI

Projekti “Të Rinjët për Drejtësi “ mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan- INL dhe ka filluar të implementohet që nga nëntori i vitit 2018 nga oragnizata Nisma e Të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – YIHR KS.

Telefoni

+383 (0) 38 748 018

E-mail

edrejtajem@yihr.org | ksoffice@yihr.org

Është miratuar koncept dokumenti për themelimin e Mekanizmit për Dokumentimin e Krimeve të Kryera gjatë Luftës

Home / Lajme  / Është miratuar koncept dokumenti për themelimin e Mekanizmit për Dokumentimin e Krimeve të Kryera gjatë Luftës

Është miratuar koncept dokumenti për themelimin e Mekanizmit për Dokumentimin e Krimeve të Kryera gjatë Luftës

Në mbledhjen e Qeverisë është paraqitur për votim nga Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu koncept dokumenti për të themeluar mekanizmin për dokumentimin e krimeve të kryera gjatë luftës dhe ka marrë miratimin e kabinetit qeveritar është bërë e ditur në webfaqen e Ministrisë së Drejtësisë.

Gjatë prezantimit të këtij koncept dokumenti, Ministrja Haxhiu ka theksuar rëndësinë e themelimit të mekanizmit në realizimin e të drejtës së viktimave dhe të shoqërisë për të njohur të vërtëtën, dhe të drejtën për drejtësi. Për më shumë, dokumentimi i krimeve të kryera gjatë luftës do të ndihmojë në ruajtjen e memories kolektive, edukimin dhe vetëdijësimin e gjeneratave të ardhshme kishtë thënë Ministrja.

Lexoni lajmin e plotë tek Ministria e Drejtësisë.