logo
RRETH PROJEKTIT
KONTAKTI

Projekti “Të Rinjët për Drejtësi “ mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan- INL dhe ka filluar të implementohet që nga nëntori i vitit 2018 nga oragnizata Nisma e Të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – YIHR KS.

Telefoni

+383 (0) 38 748 018

E-mail

edrejtajem@yihr.org | ksoffice@yihr.org

Drejtësia për të mbijetuarat e dhunës seksuale në luftën e Kosovës

Home / Lajme  / Drejtësia për të mbijetuarat e dhunës seksuale në luftën e Kosovës

Drejtësia për të mbijetuarat e dhunës seksuale në luftën e Kosovës

Këtë të hënë, në një seancë të posaçme të Kuvendit të Kosovës kushtuar ngritjes së vetëdijes publike për viktimat e mbijetuara të dhunës seksuale në Kosovë, Vasfije Krasniqi – Goodman foli për paragjykimet shoqërore dhe neglizhencën institucionale ndaj këtyre viktimave. Ajo ju bëri thirrje institucioneve që t’i kushtojnë vëmendje krimeve të dhunës seksuale të ndodhura gjatë luftës në Kosovë.

Krasniqi – Goodman është një nga të mbijetuarat e vetme nga dhuna seksuale që flet publikisht për historinë e saj. Ajo gjithashtu vuri në dukje stigmën me të cilën përballen viktimat përfshirë nga familjet e tyre dhe se ka ardhur koha që gratë të marrin drejtësinë që i ishte mohuar asaj.

Lexoni artikullin e plotë këtu.