Blog Shqip

Home / Blog Shqip (Page 11)

Sa në të vërtetë jemi të vetëdijshëm dhe mjaftueshëm të informuar për procedurat gjyqësore, mbarëvajtjen e këtyre procedurave, ankesave si dhe në çfarë raste kemi të drejtën e angazhimit të avokatit janë këto disa nga pyetjet apo edhe dilemat të cilat janë prezente në shoqërinë tonë. E për të ju dhënë përgjigje rreth këtyre temave organizata Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë  e cila në kuadër të projektit “Të rinjtë për drejtësi” dhe me përkrahje nga  Departamenti Amerikan i Shtetit – INL ka organizuar...

Më datë 25 korrik duke filluar nga ora 17:00 në bufenë brenda shtëpisë së kulturës në Viti u mbajtë një debat publik me gjykatësin z.Raif Fazliu dhe disa të rinjve të komunës së Vitisë me qëllim të informimit të të rinjve rreth sistemit të drejtësisë sa i përketë gjykatës në Viti dhe jashtë saj.Ky takim u mundësua në kuadër të projektit "Youth for Justice" , që u organizua nga organizata YIHR në bashkëpunim me organizatën KAND.Ky takim ngjalli kureshtjen...

Bashkëbisedim mes të rinjve dhe gjyqtarit Artan Sejrani Është realizuar bashkëbisedimi mes të rinjve dhe gjyqtarit Artan Sejrani, në kuadër të projektit "Të Rinjtë për Drejtësi" që mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan-INL dhe implementohet nga organizata YIHR KS në bashkëpunim me EC MA NDRYSHE. Qëllimi i këtij organizimi ka qenë që të rinjve t’iu jepet mundësia të njihen për së afërmi me punën e gjykatës, duke parashtruar pyetjet e tyre përmes një bisede me gjykatësin e pranishëm. Në kuadër të këtij bashkëbisedimi gjyqtari Sejrani prezantoi para të pranishmëve strukturën funksionale...